Als iets het eiland Bali, ‘een geschenk van de goden’, uniek maakt is het de onweerstaanbare mix van gastvrijheid, mooie stranden en een adembenemende natuur en cultuur.
Bezoek Tanah Lot, gebouwd op een rots in
de zee, waar tientallen Hindoes zich bij laag
tij laten zegenen met het heilige water.
Combineer een verblijf aan het strand (Nusa
Dua, Seminyak, Uluwatu, Sanur) met een
verblijf in de tropische jungle van Ubud.
Bali heeft een moessonklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur op Bali is 29°C in maart en de laagste is 26°C in juli.
De Balinese
en Indonesische gerechten zijn voornamelijk op rijst gebaseerd. Ze heeft
verschillende invloeden van over de hele wereld namelijk Chinese, Koreaanse,
Japanse, Spaanse, Thaise en Italiaanse. In een Balinese maaltijd zijn alle
smaken vertegenwoordigd: zoet, zuur, bitter, zout, scherp en wrang. Rond de
rijst worden stukjes kip, varkensvlees, tempé, tahoe, ei, diverse soorten
groenten en knapperige kroepoek gerangschikt. Dit heet nasi campur. De meeste
gerechten worden vrij pittig gemaakt met sambal. Een beroemd Balinees gerecht
is babi guling, geroosterd speenvarken. Een ander traditioneel gerecht is
ayam/bebek betutu, geroosterde kip of eend. De speciale Balinese saté, de sate
lilit, bestaat uit gemalen vlees, vis of kip, vermengd met allerlei kruiden.
Nasi goreng, bestaat uit gebakken rijst met wat groenten en eventueel kip of
andere ingrediënten er doorheen. Als u een biertje wilt, vraagt u om een Bir
Bintang. Verder kun je de lokale drank Arak uitproberen, gemaakt van
gefermenteerd suikerriet, door destillatie 60-70 % alcohol bevat. Tot slot is
het een echte aanrader om een kokosnoot te drinken met een rietje direct uit de
grote noot met het warme weer. Balinese koffie en ook thee worden veel
gedronken.
Regenseizoen tussen december en maart. De beste periode is mei t/m september.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.
Laat u inspireren door ons aanbod. Vraag uw exemplaar aan en ontdek Pegase!
Vraag een brochure aan