Bali

Luxe reizen naar Bali

Als iets het eiland Bali, ‘een geschenk van de goden’, uniek maakt is het de onweerstaanbare mix van gastvrijheid, mooie stranden en een adembenemende natuur en cultuur.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Bali

Een tip over Bali

Bezoek Tanah Lot, gebouwd op een rots in de zee, waar tientallen Hindoes zich bij laag tij laten zegenen met het heilige water.
Lees meer

Nog een tip over Bali

Combineer een verblijf aan het strand (Nusa Dua, Seminyak, Uluwatu, Sanur) met een verblijf in de tropische jungle van Ubud.
Lees meer

Geldzaken in Bali

De Indonesische Rupiah: IDR 100.000 = € 6,15 (mei '23). Kredietkaarten worden aanvaard in grote hotels en winkelcentra. Op de bestemming (in café’s, restaurants e.a.) worden de prijzen meestal exclusief taxen (+21%) vermeld. Wanneer naast een geafficheerde prijs “++” vermeld staat, betekent het dat u beide wettelijk verplichte taxen nog moet bijrekenen: +10% en + 11%.
Lees meer

Klimaat in Bali

Bali heeft een moessonklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur op Bali is 29°C in maart en de laagste is 26°C in juli.
Lees meer

Gastronomie in Bali

De Balinese en Indonesische gerechten zijn voornamelijk op rijst gebaseerd. Ze heeft verschillende invloeden van over de hele wereld namelijk Chinese, Koreaanse, Japanse, Spaanse, Thaise en Italiaanse. In een Balinese maaltijd zijn alle smaken vertegenwoordigd: zoet, zuur, bitter, zout, scherp en wrang. Rond de rijst worden stukjes kip, varkensvlees, tempé, tahoe, ei, diverse soorten groenten en knapperige kroepoek gerangschikt. Dit heet nasi campur. De meeste gerechten worden vrij pittig gemaakt met sambal. Een beroemd Balinees gerecht is babi guling, geroosterd speenvarken. Een ander traditioneel gerecht is ayam/bebek betutu, geroosterde kip of eend. De speciale Balinese saté, de sate lilit, bestaat uit gemalen vlees, vis of kip, vermengd met allerlei kruiden. Nasi goreng, bestaat uit gebakken rijst met wat groenten en eventueel kip of andere ingrediënten er doorheen. Als u een biertje wilt, vraagt u om een Bir Bintang. Verder kun je de lokale drank Arak uitproberen, gemaakt van gefermenteerd suikerriet, door destillatie 60-70 % alcohol bevat. Tot slot is het een echte aanrader om een kokosnoot te drinken met een rietje direct uit de grote noot met het warme weer. Balinese koffie en ook thee worden veel gedronken.
Lees meer

Beste reisperiode naar Bali

Regenseizoen tussen december en maart. De beste periode is mei t/m september.
Lees meer
Niet gevonden wat u zocht in Bali?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.