Riviera de Dubrovnik

Luxe reizen naar Dubrovnik Riviera

Het pittoreske gebied langs de kust, van Rijeka Dubrovacka tot Neum en Peljesac, met de zachte en rotsachtige kust in natuurlijke baaien, met een mix van dennen- en olijfboomgaarden


Alles wat u moet weten over uw reis naar Dubrovnik Riviera

Geldzaken in Dubrovnik Riviera

Sinds 1 januari 2023 is in Kroatië de officiële munteenheid de euro. Kredietkaarten worden op de meeste plaatsen aanvaard. In steden en in de meeste toeristische plaatsen vindt u ook pinautomaten.

Lees meer

Klimaat in Dubrovnik Riviera

De regio Dubrovnik Riviera heeft een Mediteraans zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot  28°C en in de winter temperaturen tot 9°C.

Lees meer

Gastronomie in Dubrovnik Riviera

De rijkdom en gevarieerde culinaire traditie van de regio is zeker een van de belangrijkste factoren in het toeristische aanbod. Een gezonde en lekkere hap gaat het beste samen met een van de uitstekende wijnen van het schiereiland Pelješac. Ondanks zijn rotsachtige omgeving kent Pelješac vele wijnbouwers en boeren die er met hun harde werk in geslaagd zijn de vruchtbare bodem in stand te houden waarop groenten en fruit worden verbouwd, zoals de wereldberoemde Dingač- en Postup-wijnen. Delicatessen van deze regio zijn: kontonjata (gekookt dessert gemaakt van kweepeer), mantala (gekookt dessert gemaakt van most, johannesbrood en walnoten) en arancina (gesuikerde sinaasappelschillen) met de aromatische kruidenbrandewijn travarica en druivenbrandewijn lozovača en een druppel van de goede kwaliteitswijnen uit Konavle en Malvasija uit Dubrovnik. Op de eilanden Mljet, Šipan, Lopud en Koločep kunt u genieten van gerechten op basis van gedroogde vis of zeevruchten, terwijl u in de restaurants van Župa Dubrovnik en Konavle kunt genieten van prosciutto, kaas in olie, zelena menestra (stoofpot van vlees en kool) en andere lekkernijen.

Lees meer

Beste reisperiode naar Dubrovnik Riviera

De beste reisperiode is van mei tot september, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.