Gran Canaria

Luxe reizen naar Gran Canaria

Betoverende zandduinen, een combinatie van zwarte en goudgele stranden, groene bergen in een ongerept binnenland en charmante witte dorpjes. Beleef een ontspannen vakantie op Gran Canaria met een vleugje avontuur.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Gran Canaria

Een tip over Gran Canaria

De duinen van Maspalomas in het zuiden zijn adembenemend mooi.

Lees meer

Nog een tip over Gran Canaria

Hoe meer westwaarts u gaat, hoe groener Gran Canaria wordt. Verschillende parken vormen er een groot biosfeerreservaat, waar u fantastische wandelingen kunt maken tussen de Canarische dennenbossen.

Lees meer

Geldzaken in Gran Canaria

In Spanje betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Gran Canaria

Gran Canaria heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 25°C en in de winter temperaturen tot 18°C.

Lees meer

Gastronomie in Gran Canaria

De Canarische keuken heeft een grote aanwezigheid van kenmerkende ingrediënten zoals millo (naam gegeven door de Canarios aan het maïs), aardappelen, welke als gevolg van de vulkanische oorsprong van de aarde een andere textuur hebben en een verscheidenheid aan lokale vis, net als de vieja, grouper of cherme. En natuurlijk de internationaal erkende Canarische banaan, een van de meest complete en smakelijke fruitsoorten in de wereld.

Maar als er iets de Canarische keuken kenmerkt zijn het de producten met een benaming van oorsprong. Op elk eiland vindt u de heerlijke wijnen met een benaming van oorsprong zelf, waarmee u de kracht van de vulkanen in elke slok vindt. Ook traditionele kaassoorten zoals Majorero, Palmero of Flower Guide - met hun DOP-erkenning wereldwijd erkend.

Lees meer

Beste reisperiode naar Gran Canaria

De beste reisperiode is van april tot december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.