Hoe meer westwaarts u gaat, hoe groener
Gran Canaria wordt. Verschillende parken
vormen er een groot biosfeerreservaat, waar
u fantastische wandelingen kunt maken
tussen de Canarische dennenbossen.
Gran Canaria heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 25°C en in de winter temperaturen tot 18°C.
De Canarische keuken heeft een grote aanwezigheid van kenmerkende ingrediënten zoals millo (naam gegeven door de Canarios aan het maïs), aardappelen, welke als gevolg van de vulkanische oorsprong van de aarde een andere textuur hebben en een verscheidenheid aan lokale vis, net als de vieja, grouper of cherme. En natuurlijk de internationaal erkende Canarische banaan, een van de meest complete en smakelijke fruitsoorten in de wereld.
Maar als er iets de Canarische keuken kenmerkt zijn het de producten met een benaming van oorsprong. Op elk eiland vindt u de heerlijke wijnen met een benaming van oorsprong zelf, waarmee u de kracht van de vulkanen in elke slok vindt. Ook traditionele kaassoorten zoals Majorero, Palmero of Flower Guide - met hun DOP-erkenning wereldwijd erkend.
De beste reisperiode is van april tot december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.