Steile rotskusten, talloze baaien met helderblauw water, een eindeloos natuurpanorama en een unieke hoofdstad met pittoreske straatjes en gezellig restaurants, laat u verrassen door de veelzijdigheid van Ibiza.
Eindig uw dag met een romantische
zonsondergang bij Cala D’Hort, met zicht op
de magische rots Es Vedra. Vergeet uw flesje
wijn niet!
Bezoek de hippiemarkten van Es Canar
en Las Dalias en snuister er in de vele
zelfgemaakte sierraden, kledingstukken en
andere prularia.
Ibiza heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 27°C en in de winter temperaturen tot 14°C.
De keuken
op Ibiza is over het algemeen overheerst door internationale invloeden. De
traditionele keuken van het eiland is eenvoudig en veel gerechten zijn
eenpansgerechten. Varkensvlees en vis zijn de hoofdingrediënten. Een typisch
gerecht van Ibiza is de sofrit pagès, een eenpansgerecht met kip, lam en
varkensvlees Andere traditionele gerechten zijn borrida de rajada (rog met
amandelsaus), arròs a la bruta (rijst met inktvis), en guisat de peix (een
eenpansgerecht met verschillende soorten vis en aardappelen). Als dessert kunt
u kiezen voor greixonera (pudding van ensaimadas, een soort koffiebroodjes) of
flan (vanillepudding met karamelsaus).
De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.