Steile rotskusten, talloze baaien met helderblauw water, een eindeloos natuurpanorama en een unieke hoofdstad met pittoreske straatjes en gezellig restaurants, laat u verrassen door de veelzijdigheid van Ibiza.
Eindig uw dag met een romantische zonsondergang bij Cala D’Hort, met zicht op de magische rots Es Vedra. Vergeet uw flesje wijn niet!
Bezoek de hippiemarkten van Es Canar en Las Dalias en snuister er in de vele zelfgemaakte sierraden, kledingstukken en andere prularia.
Ibiza heeft een Middellands zeeklimaat. Met in de zomer temperaturen tot 27°C en in de winter temperaturen tot 14°C.
De keuken op Ibiza is over het algemeen overheerst door internationale invloeden. De traditionele keuken van het eiland is eenvoudig en veel gerechten zijn eenpansgerechten. Varkensvlees en vis zijn de hoofdingrediënten. Een typisch gerecht van Ibiza is de sofrit pagès, een eenpansgerecht met kip, lam en varkensvlees Andere traditionele gerechten zijn borrida de rajada (rog met amandelsaus), arròs a la bruta (rijst met inktvis), en guisat de peix (een eenpansgerecht met verschillende soorten vis en aardappelen). Als dessert kunt u kiezen voor greixonera (pudding van ensaimadas, een soort koffiebroodjes) of flan (vanillepudding met karamelsaus).
De beste reisperiode is van mei tot oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag.
Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.