Lanzarote

Luxe reizen naar Lanzarote

Het vuureiland Lanzarote is een unieke plaats met een maanachtig landschap en ongerepte stranden


Alles wat u moet weten over uw reis naar Lanzarote

Een tip over Lanzarote

De Montañas del Fuego (bergen van vuur) bevinden zich in het Parque Nacional de Timanfaya, waar u kan genieten van het spectaculaire landschap.
Lees meer

Nog een tip over Lanzarote

La Graciosa is het eiland ten noorden van Lanzarote. Het is een van de laatste plaatsen in Europa zonder geasfalteerde wegen. Het is het minst verkende en meest serene van de Canarische eilanden.
Lees meer

Geldzaken in Lanzarote

In Spanje betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Lanzarote

Lanzarote is één van de meest aangename bestemmingen van Europa. Door de ligging ten westen van het Afrikaanse vasteland wordt overdag vrijwel altijd de 20 graden grens bereikt en loopt de temperatuur in de zomermaanden al snel op tot zo'n 28 graden. Doordat het grootste deel van het eiland gedurende een groot deel van het jaar vrijwel altijd te maken heeft met vrij sterke passaatwinden voelt het zelden te heet aan.
Lees meer

Gastronomie in Lanzarote

De keuken op Lanzarote is over het algemeen overheerst door internationale invloeden. De traditionele gerechten van het eiland worden bereid volgens de traditie van de Canarische keuken. Deze keuken is eenvoudig en met verse producten. Lokale producten zoals tomaten, uien en aardappelen worden veelvuldig gebruikt. Naast de overheerlijke visgerechten worden ook soepen en stoofschotels gegeten. Heel typisch Spaans zijn de tapas, dit zijn verschillende kleine hapjes. In de streek van La Geria wordt wijn geproduceerd,  waaronder de populaire malvasía-wijn. Bier en andere sterke dranken zoals rum en fruitlikeuren zijn overal verkrijgbaar.
Lees meer

Beste reisperiode naar Lanzarote

Hele jaar

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.