Majorque

Luxe reizen naar Mallorca

Mallorca, magneet van de Middellandse Zee, verovert haar bezoekers met een gevarieerd landschap van romantische stranden, weidse berglandschappen en een bruisende culturele hoofdstad.


Alles wat u moet weten over uw reis naar Mallorca

Een tip over Mallorca

Breng een bezoek aan de historische hoofdstad Palma de Mallorca. De prachtige gothische kathedraal domineert het stadsbeeld en is een bezoek meer dan waard. Ook in de typisch Spaanse straatjes is het heerlijk flaneren.

Lees meer

Nog een tip over Mallorca

Met een huurwagen of per fiets bereikt u het schiereiland Formentor, in het uiterste noorden. Op de route ontdekt u schilderachtige baaien en prachtige vergezichten.

Lees meer

Geldzaken in Mallorca

In Spanje betaalt u met euro. Kredietkaarten en Belgische bankkaarten worden zo goed als overal aanvaard.
Lees meer

Klimaat in Mallorca

Het weer op Mallorca blijft het hele jaar door warm met gemiddelde dieptepunten in de nacht, die in december en januari dalen tot ongeveer 10 ºC. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot 40 ºC, hoewel de gemiddelden rond de 30 ºC liggen. Met zonneschijnuren die dubbele cijfers bereiken, zeetemperaturen in het midden van 20 ºC en nauwelijks regenachtige dagen, is het geen wonder dat Mallorca de perfecte keuze is voor een zomervakantie.


Lees meer

Gastronomie in Mallorca

De keuken op Mallorca is zeker iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven moet proberen. Mallorca's eten heeft een rijke geschiedenis die zowel Romeinse als Afrikaanse invloeden bevat, evenals zijn eigen traditionele Spaanse stijl. Hoewel de Balearische gastronomie bijna identiek is aan de Spaanse op het vasteland, zijn er enkele aanzienlijke verschillen. Op Mallorca bevatten gerechten tropische ingrediënten en zeevruchten die rechtstreeks van het eiland zijn geoogst. Van groenten zoals bloemkool tot amandelen en tomaten, Mallorcaanse gastronomie is gezond en lekker.


Lees meer

Beste reisperiode naar Mallorca

De beste reistijd voor het eiland Mallorca in Spanje is van mei t/m oktober, met een aangename of warme temperatuur en amper neerslag.  


Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.