Cuba

Luxe reizen naar Cuba

Het grootste en meest authentieke eiland van de Caraïben staat garant voor een veelzijdige vakantie waarbij cultuur, natuur en ontspanning hand in hand gaan.Alles wat u moet weten over uw reis naar Cuba

Een tip over Cuba

Bezoek een ‘Fábrica de Tobaco’, waar u zelf kunt ontdekken hoe de beste handgemaakte sigaren ter wereld nu echt gerold worden.

Lees meer

Nog een tip over Cuba

Als u Cuba bezoekt, kan u niet om La Habana Vieja heen, maar ook het provinciestadje Trinidad verdient zijn erkenning als Unesco Werelderfgoed. De schitterende architectuur flitst u zo terug naar de Spaanse kolonisatie.

Lees meer

Nuttige documenten voor Cuba

Internationaal paspoort, ook verplicht voor kinderen (nog minstens 6 maanden geldig na terugkeer). Verplichte toeristenkaart, inbegrepen in de prijs. Indien u vliegt met TUI fly, ontvangt u de toeristenkaart aan de balie van TUI fly op Brussels Airport bij vertrek. Indien u met een andere luchtvaartmaatschappij reist, ontvangt u de toeristenkaart per post bij u thuis of via uw reisagent. Vanaf 22/01/2023 is elke reiziger verplicht om 48u vóór vertrek een formulier in te vullen op deze website: https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio. Dit formulier genereert een QR-code, die u ofwel geprint, ofwel digitaal bij u dient te hebben bij vertrek en aankomst.

Extra info
Sinds 1 mei 2010 moeten toeristen een attest op zak hebben dat aantoont dat zij beschikken over een reisverzekering die de medische kosten dekt. Het attest moet afgeleverd zijn door een verzekeringsagent of instantie die door de Cubaanse overheid wordt erkend. Onze verzekeraar is erkend door de Cubaanse autoriteiten.

Lees meer

Geldzaken in Cuba

Cubaanse Peso convertible: 1 CUC = ca. € 0,90 (apr. '23). Het is aangeraden om EUR mee te nemen en deze ter plaatse te wisselen naar converteerbare peso (CUC). USD, kredietkaarten en betaalmiddelen verbonden aan Amerika worden niet aanvaard (vb. American Express, Citibank, ...).

 

Lees meer

Klimaat in Cuba

Cuba heeft een tropisch savanneklimaat. De hoogste gemiddelde temperatuur in Cuba is 33°C in juli en de laagste is 26°C in januari.

Lees meer

Gastronomie in Cuba

De Cubaanse keuken lijkt op de Spaanse en Afrikaanse keuken, maar dan minder gevarieerd en soberder. Een Cubaanse maaltijd bevat vrijwel altijd rijst en (zwarte) bonen. Daarnaast zijn Cubanen echte vleeseters. Er wordt vooral varken en kip gegeten. Voor toeristen is er regelmatig vis, kreeft en garnalen. Er worden weinig pittige kruiden gebruikt, maar de fles tabasco staal altijd in de buurt, wel worden knoflook en ui gebruikt. Standaard krijg je nat het eten een bakje Cubaanse koffie, die van goede kwaliteit is en heel sterk is. Ook het lokale bier is goed te drinken, maar ook internationaal bier is er goed verkrijgbaar. Maar het bekendste drankje van Cuba is natuurlijk de rum. Dat is dan ook het hoofdingrediënt van veel cocktails. In een Cubanito, de Cubaanse bloody Mary, wordt rum gemengd met tomatensap, Cuba libre is een mix van rum en cola. De meest bekende cocktail in Cuba is de mojito, met als ingrediënten rum, verse munt, limoen en suiker.Op het platteland wordt guarapo gedronken (sap uit suikerriet) en ter plaatse ‘geperst’.

Lees meer

Beste reisperiode naar Cuba

​Voor het grootste deel van Cuba is de beste reistijd van november/december tot april. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober.

Lees meer
Niet gevonden wat u zocht?

Raadpleeg gerust onze alternatieve bestemmingen.